Uddannelsesreformen – ”en trædesten til et klogere Danmark” eller ”en fordummende massakre på vores videregående uddannelser”?
Regeringens forslag til en reform af universitetsuddannelserne fylder stadig i debatten, mens forhandlingerne om reformen finder sted på Christiansborg. Regeringens udspil lægger op til at halvere op imod halvdelen af kandidatuddannelserne især på humaniora og samfundsvidenskab, så de fremover bliver 1-årige. Reduktionen skal efter forslaget sikre finansiering af flere undervisningstimer og ret til efteruddannelse.
Reformen har som bekendt givet anledning til stærk kritik, ikke mindst på Danmarks universiteter. Er kritikken berettiget, eller er der gode grunde til at foreslå ændringer i uddannelseslandskabet på universiteterne?
Svarene på disse spørgsmål forudsætter blandt andet en diskussion af den rolle, universiteternes bør spille i samfundet i dag, en refleksion over, hvad der er universitetsuddannelsers eksistensberettigelse, og nogle bud på, hvordan universiteterne undgår et image i befolkningen som elitære institutioner for samfundets privilegerede.
Uddannelsesreformen er tema for KU Seniorforums første debataften den 24. maj kl. 17-18.
Til at holde oplæg har vi inviteret Martin Lidegaard, formand for Radikale Venstres folketingsgruppe, og Malte Sauerland-Paulsen, forperson for Studenterrådet og filosofistuderende ved Københavns Universitet.
Umiddelbart efter mødet om uddannelsesreformen er der årsmøde i KU Seniorforum. Der udsendes særskilt indkaldelse hertil.